שאלה:
בני בן השלוש עשרה, לומד במוסד המותאם לילדים בעלי כושר למידה נמוך, דיסלקטים או כאלו שכמעט יצאו מהדרך. מאז ומתמיד היו לו קשיים חברתיים והרגיש שמציקים לו, והאמת היא שהחברה והמלמדים טוענים שהוא גם מציק וחסר טאקט לגבי הסביבה.
די מהר הוא הגיע למצב של חרם ע"י כל התלמידים במוסד ואינני יודעת איך לעזור לו. הצוות החינוכי מייעץ כל אחד דבר אחר, יש שאומר לו להתעלם ולא להלשין על חבריו, יש שאומר לבוא מייד ולספר על כל תגובה שתהיה, אשמח לעצתך.
תשובה:
ככל הנראה קשיי ההתנהגות לא צצו ביום אחד, אלא היו אף בעת היותו במסגרת הלימודים הקודמת, אלא שעתה בהיותו במסגרת פנימייתית, בה חיים התלמידים זה לצד זה כל שעות היממה, העצימה את הקשיים והביאה אותם לרמה עליה הנך כותבת עתה.
באופן כללי, ובייחוד בני הנוער, אינם אוהבים חברים המשתפים את הדרג הניהולי במתרחש בחיי החברה במוסד החינוכי. נראה כי ישנו צורך מיידי בקיומה של הפסקת לימודים יזומה לפרק זמן קצר בן יומיים עד שלושה, הפסקה אשר תנוצל לשם קיומן של שיחות הכוון והן לשם הרגעת המצב הקיים. חשוב שהוא יקבל מכם את השדר ברמת בהירות הכי גבוהה כי הנכם אוהבים אותו ומעוניינים אך ורק בטובתו ללא כל סייג. בד בבד, שוחחו איתו על נורמות חברתיות ועל כך שלא כל תיקון העולם מונח דווקא על כתפיו הצעירות. הוא חייב להפנים כי ישנו צוות לשם ניהול כל מהלך העניינים ואין לו כל חובה אישית לגשת ולדווח על כל דבר שהוא רואה. שוחחו עם אנשי הצוות ושתפו אותם במשימת בניית התדמית החדשה אותה הנכם חפצים להוביל מעתה ואילך. סייעו לבנכם לבחור משפיע קבוע מתוך הצוות של הישיבה, דבר זה יאפשר לו להיוועץ עם דמות חינוכית מובילה ועקבית וללא החלפת דעות באופן סדרתי ובלתי יציב.
בס"ד עשו והצליחו.
|
יצחק ריבקין הוא יועץ חינוכי בעל ניסיון רב, הניחן ביכולת אבחון אינטואיטיבי. מחבר הספר 'לאהוב ולחנך'. ידיו רב לו במתן פתרונות חינוכיים בכל הקשור לחינוך. |