חב"ד פתח תקוה

רוטשילד 88 פינת, דוד פרנקפורטר 2, פתח תקווה

שעות פתיחה

א׳ ב׳ ד׳ ה׳: 9:00-12:30 17:00-19:00
יום ג': 9:00-12:30
יום ו': 10:00-12:00

להרגיש כבני חורין!

ליל הסדר מלא בעניינים שצריך לעשות: 4 כוסות, הסיבה, לטבול את הכרפס.. אך, המטרה היא להשתחרר. להרגיש כבני חורין!

חג הפסח בכלל, ובפרט ליל הסדר, מלאים בעניינים שצריך לעשות. לשתות 4 כוסות, לשבת בהסיבה, לדבר ביציאת מצרים, לטבול את הכרפס.. ועוד. עם זאת, בל נשכח, כי המטרה שכל הדברים הללו היא עמוקה ורחבה הרבה יותר. כל המנהגים והדינים המיוחדים מטרתם הינה- לעשות שינוי פנימי! להשתחרר. להרגיש כבני  חורין! לא רק לעשות את מה שכתוב… אלא לחוות זאת בלב.

 

ר’ אריה לוין, היה כידוע רבם של האסירים. בחג הפסח הלך ר’ אריה לבקר את האסירים ושאל אותם איך היה ליל הסדר. האסירים סיפרו כי היה נחמד, אבל הצטערו מדבר אחד, שלא יכלו לעשות – הם לא יכלו לפתוח את הדלת לאליהו הנביא. ר’ אריה חייך אליהם וענה: "אמנם את הדלת לאליהו לא יכולתם לפתוח, אבל הדלת שבלב, את עשיית החריץ הפנימי אל מול הדברים שכובלים אותנו בתוכנו, את זה כל אחד מכם יכול לעשות".

 

הסיפור המקסים הזה, נגע לליבי, דווקא בגלל הפשטות הכנה שבו. נראה כי אסור לנו להישאב רק לצד "הטכני" של ליל הסדר וחג הפסח. כי חג הפסח הוא הרבה יותר מזה. חג הפסח הוא הזדמנות אדירה לשחרור פנימי. לפתיחת דלת חסומה בתוך הלב.

 

זאת גם אחת הסיבות שליל הסדר מוקדש דווקא לילדים. לערב זה יש כוח מיוחד, להשפיע על הנפש. להחדיר לתוכנו אמונה וחירות פנימית. לשחרר מעלינו כל מיני חסימות, עיכובים וקשיים, ולהרגיש כי אנו באמת מסוגלים ויכולים להיות בני חורין. כמו שכתוב: "חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים". ואת זה חשוב שנשריש לילדנו. שיגדלנו מתוך האמונה הזו. שיבנו את זהותם מתוך חיבור חזק אל היכולת להיות בני חורין, אשר מאמינים כי בורא עולם נמצא איתם ומשגיח בכל עת.

 

מתוך כל אלו, אני מזמינה אתכם כבר כעת לחשוב מהם אותם הדברים שכובלים אתכם. ממה אתם רוצים להשתחרר. ובליל הסדר, שתשבו בהסיבה כבני חורין, תדמיינו שיצאתם. תדמינו שהצלחתם. וכאשר תשתו ארבע כוסות, תתחברו לחוויה הפנימית יותר, של שתיית יין מתוך חירות ושמחה. וכשתספרו ביציאת מצרים, תרגישו, כאילו מדובר ביציאת מצרים הפרטית שלכם.

 

בנוסף לכך, ליל הסדר הוא גם הזמן לבקש. לבקש לצאת לחירות. ושמעתי כי הזמן מיוחד לכך, הוא רגע לפני "מה נשתנה". במקום שכתוב: "כאן הבן שואל", זה הזמן שלנו, כבנים של הקב"ה לשאול, ולבקש ממנו.

 

לבקש ממנו לצאת מהרווקות, או לצאת מהחולי. לצאת מקשיי הפרנסה, או מהקושי הזוגי. לבקש להשתחרר מהפחדים, או מהחוסר ביטחון. לבקש לצאת מכל מה שחוסם ומעיק.

 

אל חג הפסח חשוב להתחבר מבפנים. להרגיש, לחוות, ולחבר את הלב.

 

ולסיכום הדברים אאחל לכולכם מעומק ליבי,

 

שיהיה חג של יציאה וחופש פנימי. של שחרור מחסומי הנפש, של שמחה, של התחזקות באמונה ובידיעה שבורא עולם, חפץ לגאול כל אחד ואחד- לחירות עולם.

מערכת האתר

השאירו תגובה